Tredje advent, och ute i snön

Har tillbringat en helt vecka på jobbet i sträck så idag kännde jag det var dags att inte åka till Ramundberget fast Björn jobbade. Utan idag tog vi finska OAC skogsskidorna och skidade på de frysta myrarna och på skidspåret som inte är ännu upp kört.

Ingen annan bara jag och Jerry.

16.12.2018 kl. 20:59

Andra advent, massa snö

Det tog inte länge för att det väller ner snö här och vi skottar o har oss i all denna fluff.

Passling med all snöfall skall vi även få testa på en hel hög årets skidor av K2 imorgon i backen, men det är ändå ca 16 år sen jag stog aktivt på ett par så skall bli roligt att höra all ny teknik i utrustningen.

Men klart kommer vi åka lite snowboard innan så man får ut den största iver energien, för än så länge är ju det det roligaste.

09.12.2018 kl. 20:49

Första advent, utan snö

Flyttade till Funäsdalen sen en vecka sedan och vi har inte sett mycket av snö ännu. Väderleken visar att efter ikväll (hoppas) kommer det hitåt. 
Men sol och natur har vi hunnit med, vandrat, utforskat och lite långfärdsskrinnande på två sjöar har vi i stort sett gjort. 

Imorgon sätter vi igång med inskolning på Topsport, allt från valla till kassa system. Hoppas jag kommer ha riktigt trött huvud av all ny information.

02.12.2018 kl. 15:08

Vintersäsong 2018/2019

Vi har flyttat västerut, i rätt så samma bredgrad som Kristinestad men i Sverige. Bor gör vi lite utanför Funäsdalen men kommer jobba mest i Ramundberget på uthyrning/butiken Topsport. Spännande och väldigt mycket nytt har jag framför mig, men tvivlar inte att jag kommer lära mig, tänker att det inte kan vara kronkligare system än vad jag har tidigigare måsta lärar mig..

Vi får se, men nu ser vi iaf idag första snön ringla ner från himlen. Idag börjar vi på arbete med en föreläsare från Salomon som kommer och presenterar årets utrustning.

26.11.2018 kl. 14:17

Grå höst

Allt är så stillsamt och rofyllt för tillfället. Har inga projekt utan jag går mer med höst mörknets tecken, tänder ljus och dricker kokkaffe.

Kristinestad torparlivets planer för framtiden snurrar alltid runt och flytta runt saker tar aldrig slut. Nu skall jag dricka upp kaffet tills sumpen tar emot.

10.11.2018 kl. 12:12

Vintern kom till fjället

Från höst färger blev det vinter här uppe. Dessa bilder är tagna med min telefon och tyvärr så ser man inte eller känner det eviga storm vinden vi har haft här uppe nu i över en vecka. På måndag skall vi vandra ner, kommer säkert vara tyngre än vanligt och hoppas allt går bra.

29.09.2018 kl. 15:58

Höst stormen

Vill man uppleva riktiga höststormar utan hav så är det defenitivt Helags man skall besöka. Här blåser det och här regnar det och imorgon kommer minus grader och snön hit för att stanna (en stund iaf ser det ut som).

Tycker det är ändå mysigt, det susar i alla knutar, elden sprakar och alla samlas inne tillsammans.

Fjället är ändå helt okej, fast det inte finns skog och hav, men bara för en kortare stund kan jag tycka lite ändå sen igen.

22.09.2018 kl. 16:06

Obehaglig verklighet

Är uppe och jobbar på Helags fjällstaion en månad då de behövde någon som hoppade in.

Och här uppe renoveras det och det förnyar bastu och dusch byggnaden, men inte förra veckan för då var det älgjakt här uppe så de var lediga.

Det är väldigt trevliga byggare så jag ville ju höra om de hade fått någonting men det jag fick till svar va
"nä det blev ingen, men en J sköt en björn istället".

Det hela hade hänt genom att ett par hundar hade fått upp jakten på en gammal björn hona som de jagade i 3 mil och sedan råkade det sig att de förde denna hona rakt mot en jägare. Björnen var då säkert väldigt trött och hoppade på jägaren som fick bit och klösmärken på armen.

Han sa att skulle han inte ha haft med sin hund så skulle han då inte ha klarat sig el fått den avlidad, då björnen blev distraherad av den och han lyckades skuffa undan så han kunde ta i geväret.

Så otroligt overkligt men ändå så verkligt. 

 

13.09.2018 kl. 16:51

Första projektet

Det som vi prioterade högs innan vi skulle far upp till Helags, var att renovera och rusta om vår ytterdörr på torpet.

Och det lyckades vi med rätt så bra för att vara vårt första projekt någonsin att renovera tillsammans. Alltid dyker det upp lite olika åsikter och sätt att se på det men vi lyckades ändå. Och vi båda är väldigt nöjda.

Vi använde de gamla ramen då den var rätt bra i skick men resten så satt vi nya plankor, fönster och lister.

Fönster rutan var sprucken i två delar och hade även fallit ner då battingen den låg mot var helt sönder rutten och därmed hade det runnit vatten in emellan och överallt.

Så vi rev, snickrade om och satt nya delar tillbaka och målade i en sådan blå nyans som vi tror det har varit förut, "Finsk blå" var det en granne som påpeka att den kallades.

Efter fyra dagar var den på plats igen och klar för framtida oväder igen.

Har så mycket energi och kärlek som jag vill lägga ner på detta torp, men samtidigt är det ingenting som behövs göra direkt nå mera utan nu gör vi bara det vi känner för.

Drömmen är här.

 

11.09.2018 kl. 16:26

Torparna som blev verklighet

En längre tid har jag drömt om att ha någonting eget. Efter sedan att ta tag i att börja gå på visningar och ringa runt tog det med en stund. Men efter allt ,så har vi nu faktiskt köpt ett gammalt torp i Kristinestad tillsammans med Björn. 

Magkänslan är bra och det är så otroligt skönt att få gå runt och göra precis vad man vill eller ingenting.

Ett litet smakprov.

20.08.2018 kl. 19:05

 

Ida var namnet
född 1990
och är just under 160 cm lång.

Är en fyrasäsongers brud som tycker om att vara ute, älskar att förvåna och bevisa att flickor kan och har en princip om att alla är söta.

Är anställd på STF som fjällvärd på Saltoluokta fjällstation med Björn och vår hund Jerry.

Ha de.

 


Fia
Björn
Cecilia
Miilo
Astrid
Outdoor Academy
InspireUs
Living archipelagon
Crossing Aotearoa

Senaste kommentarer

24.04, 15:41Slutet på säsongen av Miilo
11.10, 08:59Helg planer av miilo
28.09, 21:08Krisp av Mamma Marianne
03.03, 17:17Vår solen av miilo