Vintelandskapen i Oulanka

I december och januari jobbade vi även iår för Basecamp Oulanka, ett äventyrshotell som har ett gästprogram från resebolaget Exodus. Men mer om det tänkte jag inte skriva om utan mera visa bilder från våra lediga dagar då vi försökte göra små dagsutflykter på skidor, en av bilderna är fån då jag fick fara och köra en hel dag hundssledstur med företaget vi sammarbetar med. Annors så var det väldigt snörikt, även riktigt kallt ibland och så var man ju lite sliten, men är glad att jag orkade ta rätt mycket bilder.
Fint var det iallafall tyckte jag.

 

Publicerad 20.02.2018 kl. 21:52

Julen kvar

Det är nästan svårt att se på jul bilderna, för jag blir bara så otroligt hungrig av att hitta på vårt fantastiska julbord vi hade i Kudiby iår. Tur nästan så ser Jerry så obekväm ut så man tappar bort sig lite i julskink lusten. 

Annors var det en mycket fin och lung ledighet, precis vad jag ville. Besökte grannar och tog dags promenader,  en av dagarna så gick vi med pappa och sågade kvistar

 

Publicerad 04.02.2018 kl. 16:17

i Käylä

Känns som om vi lever riktigt finska skogs livet som bäst. Ute på dagarna på små turer och så varm bastu vi nu kan få på kvällarna.

Känns bättre med när man får lite mer ledig än när man får för mycket timmar. 

Publicerad 06.01.2018 kl. 18:58

Julen 2017

Idag är det jul, har kännt julmys i många dagar redan. Vintern som är full igång uppe i Ruka, där kunde jag strö iväg med mina skogsskidor, pepparkaksbak hemma hos Miilo, skogspromenader och var hemma hos föräldrarna igen över julen.

Om jag tänker snabbt på två mysiga stunder från 2017 så blir det vår vintern på Helags och höst turen til Åland, speciellt då vi rensade fisknäten där.

Publicerad 24.12.2017 kl. 11:25

Gränsen

Visste ju ännu en gång nr vi flyttade hit i Oulanka, Ruka området att nu är det bara att sätta igång en gång igen med att prata finska. Tröskeln på jobbet är väldigt låg med att jag vågar. Där pratar jag på hur som och skiter i granatiken och byter om till engelska hela tiden. Men idag då vi skulle fara o spela vollyboll, vilken klump och sån ångest jag fick. Måsta gråta en snabbis, skrattade lite och så drog Björn med mig. Sa typ ingenting men det gick bra. Bra att ha en Björn som tvingar en ibland.

Nästa vecka åker jag o hunden neråt för att fira jul i finlandssvenska skogarna igen, känns lääänge sen sist.

Publicerad 14.12.2017 kl. 21:27

Irland

 

För över en månad sen besökte vi Irland med huvudmål att vi skulle vittna ett bröllop på denna ö. Brudparet Sandra o Jason, som träffade varandra i Australien. Förklaringen varför vi var bjudna var för att Björn reste dit med henne och hennes syster Frida, så vi var väldigt glada och tackade jag till denna upplevelse.

Hyrde en bil som vi kunde ta oss över och se lite mera, bodde två nätter på ett Airbnb och resten tillsammans med vänner och deras släkt.

Upplevde varmt sjögräs-salt-bad på Irländskt vis och ett "kungligt" ångskåp.

Sedan var det bröllop på schemat i två dagar, fint, personligt och så mycket kärlek. Bästa i efterhand var det då de såpelade Irländs folk musik och vi dansade Irländsk folkdans. All dans kunde vi inte men då var det lokalbefolkningen som visade upp hur det var.

Suddigt roligt, rakryggade och uppklädda.

Brudparet, denna bild har 4 åriga Theodor fotat, i pappas fam. Där av höjden.

Här Jason dansar på en tunna, en mycket gammal tradition och bandet till vänster spelar på för fullt.

Publicerad 01.12.2017 kl. 17:44

November slut

Här är det tomt och det mest för mycket annat tänkas. Vår ledigthet har blivit Jerry tid, inget fel med det men det tar på med tänkas och planeras. 
Därför mycket mycket tyst med allting, även vår planering.
Fast imorgon flyttar vi vårt pick o pack upp mot Ruka eller Oulankka för två månaders arbete innan vi jobbar vidare för STF i Sverige. Men inte samma fjällstation utan vi kommer denna vinter vara mycket mer norrut på en station som heter Saltoloukta. 
Alla tre skall med och göra samma grej hoppeligen är vi alla i skick så småningom för nya äventyr.
Publicerad 29.11.2017 kl. 17:41

Säsong ledigheten

Balansen och ivern med att vara ledig är både jobbigt och lugnande. Samtidigt som man vill bara kunna göra vad man vill och få ut det mesta av ens ledighet så blir det oftats och kännas som om man jobbar. All planering och små planer som skall få logistiken att gå ihop är inte alltid lätt. 

Detta slutar ofta med att det som vi mest vill är att ha ett arbete och kunna jobba rastlösheten av oss.

Publicerad 03.11.2017 kl. 13:12

Höjd punkter från Helags

Fjäll vädret som kom och fick så snabbt.

Tält turer

Fjäll bäckarna, dricka klart och kallt vatten.

Solnedgångarna bakom Sylarna

Jerrys överlykliga stunder då han hittar ett ben i naturen.

Teama dagar/kreativa stunder med personalen.

Vandrigen och övernattningen till Fältjägarstugan

Vardagliga fysiska träningar på olika sätt. Detta provade jag ändast en gång på då det var väldigt tungt att hämta från sjön ni ser.

Utsickterna från olika håll av Helagsberget.

Olika natur fenomen och plötsliga ting.

Kunna vandra ovanför molnen.

Publicerad 01.11.2017 kl. 12:38

Helg planer

Kottarna ryker och tiderna går fram i en snabb takt just nu. Vi är i Kudiby och imorgon reser vi till Irland, då vi skall gå på ett bröllop i helgen. Sen är vi hemma lite igen här tills vi far till Åland nästa veckoslut. 

Det är det jag vet och ville berätta. Vi ses efter vi har drukigt lite öl.

Publicerad 10.10.2017 kl. 22:13

 

Ida var namnet
född 1990
och är just under 160 cm lång.

Är en fyrasäsongers brud som tycker om att vara ute, älskar att förvåna och bevisa att flickor kan och har en princip om att alla är söta.

Är anställd på STF som fjällvärd på Helags fjällstation med Björn och vår hund Jerry.

Ha de.

 


Fia
Björn
Cecilia
Miilo
Astrid
Outdoor Academy
InspireUs
Living archipelagon
Crossing Aotearoa

Senaste kommentarer

11.10, 08:59Helg planer av miilo
28.09, 21:08Krisp av Mamma Marianne
03.03, 17:17Vår solen av miilo
03.03, 15:51Vår solen av Linda