Sommarsnor

Har totalt glömt hur jobbigt det kan va att va förkyld på sommaren.

Är mer snorig nu än jag någonsin varit (känns det som) någonsin. 

Kan inte riktigt va ovanför någonting så får ha allting stående när jag arbetar med saker på torpet. Så länge inte sakerna blir ner snorade så går ändå saker framåt på torpet.

12.06.2019 kl. 16:08

Skriva avtal

Ofta blir jag förvånad efter jag har bett om folks körkort el liknande och ser att de är födda samma år som jag. Då blir det ofta att jag tar en extra titt och funderar, ser jag med äldre ut än de trodde? el ser jag väldigt "liten" ut bakom kassan till uthyrningen.

Känns som jag ser väldigt ung ut ännu om man tänker hur ofta jag får visa leg, så väntar lite att jag kommer se äldre ut. Låt oss hoppas nästa år då jag blir 30 blir det året.

02.04.2019 kl. 11:56

Mitt i smeten

Nu är vi mitt i sportlovs folkmassorna. Två veckor har gått och det är två veckor kvar. Fast vi är i februari så är snön och vädret som april. I Ramundberget har vi haft/har tredje mest snö och det är vi glada för men vi väntar på så mycket mer. 

Vi hinner inte vara så mycket lediga men idag fick vi en dag och då passade vi på att skida längd upp till en våffelstuga på kalfjället. Så sjukt fint och mysigt.

23.02.2019 kl. 16:26

Topptur ovanför liften

Blir väldigt sällan för mig att gå på topptur mera då jag tycker att skogsturer är så mycket roligare. Men då vi nu jobbar i en skiduthyrning med alla sorters utrustning så bestämde vi oss en dag att ta hissen upp i Ramundberget och gå därifrån vidare mot några toppar rätt nära. 

Roligt att prova nya toppturs utrustning och med skidor/randonee för första gången,
så var jag glad att det var en rätt kort men ändå fin tur.

04.02.2019 kl. 17:16

Matsvinn

Älskar google, speciellt då det kommer till att minska matsvinn. Blir nästan knä svag varje gång jag lyckas hitta nå lätt användbart recept för att förlänga råvaror.
Den senaste tiden har jag provat på en del olika inlagda grejer. Hjälper även mot då man är lite snål på någonting el har sockerbehov, man slänger på lite av det inlagda på maten och så vips är behovet över.

Idag fundera jag vad jag skulle göra med de två apelsinerna vi hade haft hemma en tid, då vi inte tyckte de var så goda. Så googla jag "göra med gammal apelsin", så dök det upp apelsinmarmelad. och jag älskar ju marmelad!

Så det fick det bli, och så sjukt enkelt! 

Hade även 4 små morotar som var rätt mjuka som jag rev och slängde med efter jag tog första bilden.

Och så efter lite kokandes så har vi apelsin-morots marmelad.

 

31.01.2019 kl. 15:23

Helags ledighet

Eftersom vi hade några bekanta som för tillfället är/var uppe på Helags och förbereder inför säsongs start till den 20 februari när vi hade en längre ledighet passade vi på att skida upp till dem.

Det känns verkligen hemma vid det här laget då man har väldigt bra koll på stället och hur och vad man kan göra där uppe.

Mycket behövlig ledighet och väldigt lätt att ha det fint i naturen.

22.01.2019 kl. 12:32

Fjärde advent och efter julen

Det är puder och det är töar, det snöar och det regnar. Alla dagar växlas detta väder så att man aldrig riktigt vet vad det perfekta kläder lagret man skall lägga på sig.

Vi försöker så bra som det går att göra alla nöjda runt denna högtid men man lyckas sällan, men det viktigaste är ändå vi och vi är lyckliga.

Igår drog vi igång den första gruvturen till Norrgruvorna ovanför ramundberget och det var lyckat och mysigt men väldigt svettigt att gå upp i ett tjockt slask lager efter all snö som hade kommit ner. Hoppas kunna få upp en bild någongång från innifrån gruvan.

Nu är det några dagar innan det nya året börjar och vi fortsätter med våra nya utmaningar i skiduthyrningen/guidande.

27.12.2018 kl. 15:09

Tredje advent, och ute i snön

Har tillbringat en helt vecka på jobbet i sträck så idag kännde jag det var dags att inte åka till Ramundberget fast Björn jobbade. Utan idag tog vi finska OAC skogsskidorna och skidade på de frysta myrarna och på skidspåret som inte är ännu upp kört.

Ingen annan bara jag och Jerry.

16.12.2018 kl. 20:59

Andra advent, massa snö

Det tog inte länge för att det väller ner snö här och vi skottar o har oss i all denna fluff.

Passling med all snöfall skall vi även få testa på en hel hög årets skidor av K2 imorgon i backen, men det är ändå ca 16 år sen jag stog aktivt på ett par så skall bli roligt att höra all ny teknik i utrustningen.

Men klart kommer vi åka lite snowboard innan så man får ut den största iver energien, för än så länge är ju det det roligaste.

09.12.2018 kl. 20:49

Första advent, utan snö

Flyttade till Funäsdalen sen en vecka sedan och vi har inte sett mycket av snö ännu. Väderleken visar att efter ikväll (hoppas) kommer det hitåt. 
Men sol och natur har vi hunnit med, vandrat, utforskat och lite långfärdsskrinnande på två sjöar har vi i stort sett gjort. 

Imorgon sätter vi igång med inskolning på Topsport, allt från valla till kassa system. Hoppas jag kommer ha riktigt trött huvud av all ny information.

02.12.2018 kl. 15:08

 

Ida var namnet
född 1990
och är just under 160 cm lång.

Är en fyrasäsongers brud som tycker om att vara ute, älskar att förvåna och bevisa att flickor kan och har en princip om att alla är söta.

Är anställd på STF som fjällvärd på Saltoluokta fjällstation med Björn och vår hund Jerry.

Ha de.

 


Fia
Björn
Cecilia
Miilo
Astrid
Outdoor Academy
InspireUs
Living archipelagon
Crossing Aotearoa

Senaste kommentarer

26.02, 08:45Mitt i smeten av Annika
24.04, 15:41Slutet på säsongen av Miilo
11.10, 08:59Helg planer av miilo
28.09, 21:08Krisp av Mamma Marianne