Första projektet

Det som vi prioterade högs innan vi skulle far upp till Helags, var att renovera och rusta om vår ytterdörr på torpet.

Och det lyckades vi med rätt så bra för att vara vårt första projekt någonsin att renovera tillsammans. Alltid dyker det upp lite olika åsikter och sätt att se på det men vi lyckades ändå. Och vi båda är väldigt nöjda.

Vi använde de gamla ramen då den var rätt bra i skick men resten så satt vi nya plankor, fönster och lister.

Fönster rutan var sprucken i två delar och hade även fallit ner då battingen den låg mot var helt sönder rutten och därmed hade det runnit vatten in emellan och överallt.

Så vi rev, snickrade om och satt nya delar tillbaka och målade i en sådan blå nyans som vi tror det har varit förut, "Finsk blå" var det en granne som påpeka att den kallades.

Efter fyra dagar var den på plats igen och klar för framtida oväder igen.

Har så mycket energi och kärlek som jag vill lägga ner på detta torp, men samtidigt är det ingenting som behövs göra direkt nå mera utan nu gör vi bara det vi känner för.

Drömmen är här.

 

11.09.2018 kl. 16:26

Torparna som blev verklighet

En längre tid har jag drömt om att ha någonting eget. Efter sedan att ta tag i att börja gå på visningar och ringa runt tog det med en stund. Men efter allt ,så har vi nu faktiskt köpt ett gammalt torp i Kristinestad tillsammans med Björn. 

Magkänslan är bra och det är så otroligt skönt att få gå runt och göra precis vad man vill eller ingenting.

Ett litet smakprov.

20.08.2018 kl. 19:05

Väst kusten

Jag har fått lära mig idag sånt som barn fick göra på västkusten i sverige då de var små. Fiska krabbor! Helt fantastiskt roligt och spännande. Tror det är det jag uppskattar mest med vänner att man kan dela och lära varandra så mycket nya saker hur länge som helst i sitt liv.
26.07.2018 kl. 18:00

Stekheta Gotland

Svettigt. Varmt. Tungt. Men såå vackert, hade lite glömt hur idylliskt det är att strosa förbi alla gårdar och kolla på det platta landskapet.

 

12.07.2018 kl. 23:15

Juni sprang

Det händer så mycket roligt och har sett olika klätterklippor. Känns verkligen bra denna sommar då vi har haft möjlighet att kunna hjälpa våra föräldrar på olika sätt och fått uppleva så många soliga dagar. 

På söndag börjar äventyret i Sverige, där först en vecka på gotland med cykel gäller, sedan häng i norrköping och sedan är tanken att ta sig ut till västkusten. 

Vill och har tänkt försöka nu hålla denna sidan lite mer uppdaterad men snabbt blir det bara en massa på instagram. 

06.07.2018 kl. 09:44

Strömfors stället

Inte långt bort från Strömfors bruket finns en mysig sjö med camping möjligheter om man vill tälta och klara sig själv. Härifrån är det inte heller långt med bil till olika klippor som man kan klättra på. Fin början på vårt sommarlov

31.05.2018 kl. 21:23

Värmepaniken

Efter vi lämnade fjället kom vår och sommarvärmen snabbt emot oss. Trädens löv slog ut innom tre dagar och paniken att ha shorts var snabbt där på. Det är väll den största nackdelen med att ha säsongspackning, man har inte allt med sig som man skulle vilja. Nog så man klarar sig, men inte så man är nöjd. Så det fick bli så i Kristinestad, fick köpa vad de hade för jag stod inte ut av att ha långbyxor eller Björns shorts som var nästan som det samma för mig.

27.05.2018 kl. 12:31

Slutet på säsongen

Vi har haft väldigt fina dagar hela säsongen fram tills nu. Fast det inte är så dåligt väder så är det mest bara oinspirerande då allt är slask och blött och svårt att röra sig runt omkring då man sjunker igenom överallt. 

Hade en hög med vänner och bekanat här i över påsk som var både lite tungt men gjorde dagarna ännu finare. 

Annika var här, vi skidade, drack kaffe, pilkade och åt påskmat.

Sedan Anders och nina med deras lill baby, blev solgropar, mys kvällar och sommarplanering.

Efter att Ulrika, jonas och barnen åkte hade vi ledig med Björn och gjorde en bivack tur. Björn var ledig hela dagen så han skidade iförväg och började gräva ut. i ca 4/5 h innan jag kom hade han hunnit nästan gräva ut den helt klart så var nästan bara för mig och Jerry att flytta in.

Båda nätterna vara klara så norrskenet dansade på hela natten och gjorde natten väldigt ljus.

Dagen därpå gassade solen på och vi passade på att återhämta vår energi efter påsken.

Mycket lyckat alltihop, fint när man får det att fungera. Nu är det en vecka kvar tills vi stänger här på fjällstationen sedan lite säsongs städ och så blir det än en gång att vi packat in oss i bilen, alla tre.

 

24.04.2018 kl. 14:14

Påsken som är här

Helgen är här och det betyder en hel del mera folk. Från att vi har haft ca 10 personer/sällskap att checka in och typ lika många på middagen kommer en liten högsäsong där vi har fullt hus och en massa folk på middagen. 
Det är roligt att folk hittar upp hit och tar sig ut för att fira våren och påsken, vi har lite extra program och grill och en mini ute bar ute.

Trevligt, men hur vi kommer känna oss efter allt är över är en annan femma. Det är bara att vänta och ses.

Annors så kommer Annika imorgon och sedan besöker Ander och Nina med deras lilla dotter. Så lite energi skall jag spara till dem .

Glad påsk på er

 

 

29.03.2018 kl. 21:50

Saltoluokta fjällstation

Vi befinner oss förtillfället i Gällivare komun ute mot Stora sjöfallets nationalpark, och arbetar på Saltoluokta fjällstation för STF. Husen är många och fjället är bara ett sten kast ifrån, en liten platt övernattningstur har vi tagit till en röd liten stuga som är en av STF första stugor de har byggt.

Annors så jobbar vi i receptionen, serveringen och allt smått runt omkring.

Huvudbyggnaden

Huvubyggnaden, förarstugan och gamla station

Nere på Langas, båtbryggan.

Uppe på kalfjället bakom fjällstationen.

Inifrån vårt rum, och Jerry.

Skidturen mot storasjöfallets stuga.

Stugan

Nästa dag, samma 12 km tillbaka till fjällstationen. 

18.03.2018 kl. 13:33

 

Ida var namnet
född 1990
och är just under 160 cm lång.

Är en fyrasäsongers brud som tycker om att vara ute, älskar att förvåna och bevisa att flickor kan och har en princip om att alla är söta.

Är anställd på STF som fjällvärd på Saltoluokta fjällstation med Björn och vår hund Jerry.

Ha de.

 


Fia
Björn
Cecilia
Miilo
Astrid
Outdoor Academy
InspireUs
Living archipelagon
Crossing Aotearoa

Senaste kommentarer

24.04, 15:41Slutet på säsongen av Miilo
11.10, 08:59Helg planer av miilo
28.09, 21:08Krisp av Mamma Marianne
03.03, 17:17Vår solen av miilo