Strömfors stället

Inte långt bort från Strömfors bruket finns en mysig sjö med camping möjligheter om man vill tälta och klara sig själv. Härifrån är det inte heller långt med bil till olika klippor som man kan klättra på. Fin början på vårt sommarlov

31.05.2018 kl. 21:23

Värmepaniken

Efter vi lämnade fjället kom vår och sommarvärmen snabbt emot oss. Trädens löv slog ut innom tre dagar och paniken att ha shorts var snabbt där på. Det är väll den största nackdelen med att ha säsongspackning, man har inte allt med sig som man skulle vilja. Nog så man klarar sig, men inte så man är nöjd. Så det fick bli så i Kristinestad, fick köpa vad de hade för jag stod inte ut av att ha långbyxor eller Björns shorts som var nästan som det samma för mig.

27.05.2018 kl. 12:31

Slutet på säsongen

Vi har haft väldigt fina dagar hela säsongen fram tills nu. Fast det inte är så dåligt väder så är det mest bara oinspirerande då allt är slask och blött och svårt att röra sig runt omkring då man sjunker igenom överallt. 

Hade en hög med vänner och bekanat här i över påsk som var både lite tungt men gjorde dagarna ännu finare. 

Annika var här, vi skidade, drack kaffe, pilkade och åt påskmat.

Sedan Anders och nina med deras lill baby, blev solgropar, mys kvällar och sommarplanering.

Efter att Ulrika, jonas och barnen åkte hade vi ledig med Björn och gjorde en bivack tur. Björn var ledig hela dagen så han skidade iförväg och började gräva ut. i ca 4/5 h innan jag kom hade han hunnit nästan gräva ut den helt klart så var nästan bara för mig och Jerry att flytta in.

Båda nätterna vara klara så norrskenet dansade på hela natten och gjorde natten väldigt ljus.

Dagen därpå gassade solen på och vi passade på att återhämta vår energi efter påsken.

Mycket lyckat alltihop, fint när man får det att fungera. Nu är det en vecka kvar tills vi stänger här på fjällstationen sedan lite säsongs städ och så blir det än en gång att vi packat in oss i bilen, alla tre.

 

24.04.2018 kl. 14:14

Påsken som är här

Helgen är här och det betyder en hel del mera folk. Från att vi har haft ca 10 personer/sällskap att checka in och typ lika många på middagen kommer en liten högsäsong där vi har fullt hus och en massa folk på middagen. 
Det är roligt att folk hittar upp hit och tar sig ut för att fira våren och påsken, vi har lite extra program och grill och en mini ute bar ute.

Trevligt, men hur vi kommer känna oss efter allt är över är en annan femma. Det är bara att vänta och ses.

Annors så kommer Annika imorgon och sedan besöker Ander och Nina med deras lilla dotter. Så lite energi skall jag spara till dem .

Glad påsk på er

 

 

29.03.2018 kl. 21:50

Saltoluokta fjällstation

Vi befinner oss förtillfället i Gällivare komun ute mot Stora sjöfallets nationalpark, och arbetar på Saltoluokta fjällstation för STF. Husen är många och fjället är bara ett sten kast ifrån, en liten platt övernattningstur har vi tagit till en röd liten stuga som är en av STF första stugor de har byggt.

Annors så jobbar vi i receptionen, serveringen och allt smått runt omkring.

Huvudbyggnaden

Huvubyggnaden, förarstugan och gamla station

Nere på Langas, båtbryggan.

Uppe på kalfjället bakom fjällstationen.

Inifrån vårt rum, och Jerry.

Skidturen mot storasjöfallets stuga.

Stugan

Nästa dag, samma 12 km tillbaka till fjällstationen. 

18.03.2018 kl. 13:33

Semester veckan

Veckan innan vi körde upp till Saltoluokta spenderade vi en liten "sportlovs" vecka i Tärnaby/Hemavan. Veckan innehöll mycket OS tv-tittande då jag hade med mig två mycket intresserade, men även blev det längdskidåkning, snowboardåkning och även skogsskid åkning. Känns alltid lite komiskt när man vill ha med sig all utrustning. Bilden är tagen från sista dagens skogs skidåkning, här vände jag med Jerry då det blev för brant och blev för bakhalt för mig. Björn med två av våra gamla kollegor från Helags fortsatte upp över trädgränsen för att åka ner en längre sträcka i all puder. Var ju ett tag sen man hade sportlov sist.

28.02.2018 kl. 13:01

Ingenting är självklart

Vi har flyttat upp till norradelen utav sverige, denna gång till fjällstationen Saltoluokta i Gällivare komun. 
Saltoluokta fjällstationen ägs av Svenska Turist Föreningen. Hur vi hamna hit är väll till största orsak för att våran förra chef från Helgas böt arbetsplats och vi såg en chans att prova på en nytt ställe och tog den.

Just nu i verkligheten vet jag inte om vi har valt rätt, det är ett helt (nästan) annat system och rutiner. Jag försöker sätta mig i ett nytt bokningssystem för mig som heter Hotsoft och det är gammalmodigt och än så länge jobbigt. 

Ännu känner jag hopp och väntar på när jag kan det så smidigt att det inte kommer kännas jobbigt, men just nu är det som en djungel.

Tills början på maj är vi anställda här och just nu ser jag fram emot en hel del besök som är påväg hit och hälsa på oss under vår period här.

25.02.2018 kl. 12:42

Vintelandskapen i Oulanka

I december och januari jobbade vi även iår för Basecamp Oulanka, ett äventyrshotell som har ett gästprogram från resebolaget Exodus. Men mer om det tänkte jag inte skriva om utan mera visa bilder från våra lediga dagar då vi försökte göra små dagsutflykter på skidor, en av bilderna är fån då jag fick fara och köra en hel dag hundssledstur med företaget vi sammarbetar med. Annors så var det väldigt snörikt, även riktigt kallt ibland och så var man ju lite sliten, men är glad att jag orkade ta rätt mycket bilder.
Fint var det iallafall tyckte jag.

 

20.02.2018 kl. 21:52

Julen kvar

Det är nästan svårt att se på jul bilderna, för jag blir bara så otroligt hungrig av att hitta på vårt fantastiska julbord vi hade i Kudiby iår. Tur nästan så ser Jerry så obekväm ut så man tappar bort sig lite i julskink lusten. 

Annors var det en mycket fin och lung ledighet, precis vad jag ville. Besökte grannar och tog dags promenader,  en av dagarna så gick vi med pappa och sågade kvistar

 

04.02.2018 kl. 16:17

i Käylä

Känns som om vi lever riktigt finska skogs livet som bäst. Ute på dagarna på små turer och så varm bastu vi nu kan få på kvällarna.

Känns bättre med när man får lite mer ledig än när man får för mycket timmar. 

06.01.2018 kl. 18:58

 

Ida var namnet
född 1990
och är just under 160 cm lång.

Är en fyrasäsongers brud som tycker om att vara ute, älskar att förvåna och bevisa att flickor kan och har en princip om att alla är söta.

Är anställd på STF som fjällvärd på Saltoluokta fjällstation med Björn och vår hund Jerry.

Ha de.

 


Fia
Björn
Cecilia
Miilo
Astrid
Outdoor Academy
InspireUs
Living archipelagon
Crossing Aotearoa

Senaste kommentarer

26.02, 08:45Mitt i smeten av Annika
24.04, 15:41Slutet på säsongen av Miilo
11.10, 08:59Helg planer av miilo
28.09, 21:08Krisp av Mamma Marianne