Julen 2017

Idag är det jul, har kännt julmys i många dagar redan. Vintern som är full igång uppe i Ruka, där kunde jag strö iväg med mina skogsskidor, pepparkaksbak hemma hos Miilo, skogspromenader och var hemma hos föräldrarna igen över julen.

Om jag tänker snabbt på två mysiga stunder från 2017 så blir det vår vintern på Helags och höst turen til Åland, speciellt då vi rensade fisknäten där.

24.12.2017 kl. 11:25

Gränsen

Visste ju ännu en gång nr vi flyttade hit i Oulanka, Ruka området att nu är det bara att sätta igång en gång igen med att prata finska. Tröskeln på jobbet är väldigt låg med att jag vågar. Där pratar jag på hur som och skiter i granatiken och byter om till engelska hela tiden. Men idag då vi skulle fara o spela vollyboll, vilken klump och sån ångest jag fick. Måsta gråta en snabbis, skrattade lite och så drog Björn med mig. Sa typ ingenting men det gick bra. Bra att ha en Björn som tvingar en ibland.

Nästa vecka åker jag o hunden neråt för att fira jul i finlandssvenska skogarna igen, känns lääänge sen sist.

14.12.2017 kl. 21:27

Irland

 

För över en månad sen besökte vi Irland med huvudmål att vi skulle vittna ett bröllop på denna ö. Brudparet Sandra o Jason, som träffade varandra i Australien. Förklaringen varför vi var bjudna var för att Björn reste dit med henne och hennes syster Frida, så vi var väldigt glada och tackade jag till denna upplevelse.

Hyrde en bil som vi kunde ta oss över och se lite mera, bodde två nätter på ett Airbnb och resten tillsammans med vänner och deras släkt.

Upplevde varmt sjögräs-salt-bad på Irländskt vis och ett "kungligt" ångskåp.

Sedan var det bröllop på schemat i två dagar, fint, personligt och så mycket kärlek. Bästa i efterhand var det då de såpelade Irländs folk musik och vi dansade Irländsk folkdans. All dans kunde vi inte men då var det lokalbefolkningen som visade upp hur det var.

Suddigt roligt, rakryggade och uppklädda.

Brudparet, denna bild har 4 åriga Theodor fotat, i pappas fam. Där av höjden.

Här Jason dansar på en tunna, en mycket gammal tradition och bandet till vänster spelar på för fullt.

01.12.2017 kl. 17:44

November slut

Här är det tomt och det mest för mycket annat tänkas. Vår ledigthet har blivit Jerry tid, inget fel med det men det tar på med tänkas och planeras. 
Därför mycket mycket tyst med allting, även vår planering.
Fast imorgon flyttar vi vårt pick o pack upp mot Ruka eller Oulankka för två månaders arbete innan vi jobbar vidare för STF i Sverige. Men inte samma fjällstation utan vi kommer denna vinter vara mycket mer norrut på en station som heter Saltoloukta. 
Alla tre skall med och göra samma grej hoppeligen är vi alla i skick så småningom för nya äventyr.
29.11.2017 kl. 17:41

Säsong ledigheten

Balansen och ivern med att vara ledig är både jobbigt och lugnande. Samtidigt som man vill bara kunna göra vad man vill och få ut det mesta av ens ledighet så blir det oftats och kännas som om man jobbar. All planering och små planer som skall få logistiken att gå ihop är inte alltid lätt. 

Detta slutar ofta med att det som vi mest vill är att ha ett arbete och kunna jobba rastlösheten av oss.

03.11.2017 kl. 13:12

Höjd punkter från Helags

Fjäll vädret som kom och fick så snabbt.

Tält turer

Fjäll bäckarna, dricka klart och kallt vatten.

Solnedgångarna bakom Sylarna

Jerrys överlykliga stunder då han hittar ett ben i naturen.

Teama dagar/kreativa stunder med personalen.

Vandrigen och övernattningen till Fältjägarstugan

Vardagliga fysiska träningar på olika sätt. Detta provade jag ändast en gång på då det var väldigt tungt att hämta från sjön ni ser.

Utsickterna från olika håll av Helagsberget.

Olika natur fenomen och plötsliga ting.

Kunna vandra ovanför molnen.

01.11.2017 kl. 12:38

Helg planer

Kottarna ryker och tiderna går fram i en snabb takt just nu. Vi är i Kudiby och imorgon reser vi till Irland, då vi skall gå på ett bröllop i helgen. Sen är vi hemma lite igen här tills vi far till Åland nästa veckoslut. 

Det är det jag vet och ville berätta. Vi ses efter vi har drukigt lite öl.

10.10.2017 kl. 22:13

Krisp

Vi har haft minus grader och en riktigt krispig morgon. Fjällväder på riktigt när det är så växlande helatiden, nu har vi inte det längre utan det är sol och helt okej varmt.

Men den krispiga dagen var fin, och så snöade det.

27.09.2017 kl. 12:30

Tanke arbete

Vissa pass man har uppe på fjällstationen ger en mycket tid för olika tankar, som tex. när man städar. Allt skall ske ganska snabbt men man behöver inte oftast prata med någon. Då brukar jag fundera på olika saker man kan förbättra på Helags och hur jag har ändrats genom åren. 
Iallafall är det mindre flumm och mera raka svar. 
18.09.2017 kl. 12:46

Dags promenad

En helg i augusti var himlen så blå och solen så varm, så jag tog med mig två hundar och gick runt på fjället med olika destinationer. Hade kaffe i termosen och några smörgåsar med mig och bara njöt av att se att det börja bli ruska på marken.

 

07.09.2017 kl. 11:55

 

Ida var namnet
född 1990
och är just under 160 cm lång.

Är en fyrasäsongers brud som tycker om att vara ute, älskar att förvåna och bevisa att flickor kan och har en princip om att alla är söta.

Är anställd på STF som fjällvärd på Saltoluokta fjällstation med Björn och vår hund Jerry.

Ha de.

 


Fia
Björn
Cecilia
Miilo
Astrid
Outdoor Academy
InspireUs
Living archipelagon
Crossing Aotearoa

Senaste kommentarer

26.02, 08:45Mitt i smeten av Annika
24.04, 15:41Slutet på säsongen av Miilo
11.10, 08:59Helg planer av miilo
28.09, 21:08Krisp av Mamma Marianne