Sommar jobbet

Ja vi är ju tillbaka på Helags, på fjället med det mycket varierande sommarvädret och 12 km från närmaste väg.

Från vandringen upp till stationen.

Helags personalen, vi är hela elva stycken. Och två hundar, ibland även tre.

Ute dasset.

Från första dagens topp tur till toppen, i grytet ser ni Sveriges sydligaste glaciär. Den är liten men det är där under snön. Fin topp och en riktigt fin vandring upp.

13.07.2017 kl. 00:40

Olika uppfattningar

Det är väldigt märkligt tycker jag vad folk förväntar sig av när de kommer upp till oss på fjällstationen. De flesta tror att vi är ett sorts hotell med utbildade människor som har jobbat flera år innom branschen och det är väldigt svårt för de flesta att förstå att vi verkligen jobbar mer eller mindre alla pass.

För vi är verkligen mer eller mindre säsongs sommarjobbare som vill vistas i fjäll/frilufts miljö och försöker göra alla människor glada som kommer upp till fjället för att vi tillsammans skall ta till vara på miljön. Framför allt så gör vi livet mer möjligt för flera människor att vistas i fjäll miljö med att det är så pass bekvämt att komma hit.

Kanske det är bra att jag blir förvånad över folks förväntningar men sen igen, hur kan de?

06.07.2017 kl. 12:39

Syd Pampas roadtrip

Helgen efter att vi hade landat igen slog en liten dröm i uppfyllelse, en liten pampas roadtrip med Cessi. Helgen blev mycket lyckad med en massa solnedgångar, fina tältplatser, god mat och pampas sedvärdheter som jag ej hade upplevt. 

Roligt när vi båda fick uppleva nya upplevelser och Jerry kunde vara med. Det är så mycket jag ej fick på bild men destu mer klart i mitt minne. Finns mycket kvar att uppleva.

Bilderna är från vår tält plats i Kristinestad och från Replot.

Summering av platser vi besökte blev, Kristinestad, Kaskö, Närpes, Replot och Oravais. 
Vi bröt lite syd österbotten med Oravais, men det ordnades baklucke loppis där så vi gjorde ett beslut att göra det ett besök.

05.07.2017 kl. 13:25

Emilias & Christians Bröllop

Innan alla Helags bilder och uppdateringar börjar dyka upp så insåg jag att jag inte har visat det tredje bröllopet jag var på ifjol.

Hoppas iallafall Miilo och Kisse uppskattar det och alla andra som är nyfikna.

September 3 2016.

I sällskap från Kudiby hade jag Annika, vi hade myst det till dagen innan och hade även Cecilia som frisör på morgonen.

I Pojo kyrkan grät jag lite av den fina stunden då Miilo gick med pappa och ute var det livat och en massa kärlek i luften.

Satt längst bak i den fulla salen men med ett mycket bra sällskap.

Hade roliga uppdrag man kundegöra och vi tog oss an ett.

Festen var igång med bröllops dans, vals och en danstävling.

Natten fortsatte i Sutarkulla ladan vilken gjorde att jag hade mycket nära hem. Fast jag hade gå avstånd så kom ändå min snälla mamma efter mig.
Det var så mysigt och jag är glad att jag fick ledigt för att uppleva deras bröllop och framförallt blev bjuden. En lite fin tillbaka tit.

Iår är jag bjuden till två bröllop ett i Sverige och ett på Irland, spännande tider.

 

 

 

25.06.2017 kl. 13:31

Sri Lanka

Mellan säsongen tog oss iår till ön Sri lanka precis sydväst om Indien. Ön börjar bli mer och mer populärt för turister att besöka denna mångsidiga ön med mycket olika sedvärdheter. Kändes verkligen så att vi fick akta oss för att fastna på de mest "populära" platserna för både priserna var högre och mindre bra service för pengarna.

Men vi känner att det var ett fint beslut och många fina stunder runt ön i våran tre veckors vistelse där i maj/juni.

Nu några av alla stunder vi var med om.

Sammanfattningen är att det blev en varierad resa med sport, friluftsliv, turistandes, många goda frukostar, ett sjukhusbesök där björn fick sy fyra stygn efter lite surfandes, naturligt vackra stunder och en solbränd hemresa då vi inte hade någonting att göra innan vi skulle flyga hem. 

23.06.2017 kl. 12:53

Strand till träd

Blir lite slö lycklig varje gång jag ser denna bild. Sri lanka är ett väldigt hundrikt land, de flesta ägda hundar får klara sig själv medan andra får mera mat.

Vi har lämnat östkusten efter en veckas vistelse där med några dagar surf och mycket smakrik mat mm.

Nu är vi mitt i landet, i berglandet för att svalka ner oss lite i temperatur och njuta av te plantagen och naturen i Ella området.

25.05.2017 kl. 15:09

Sri Lanka

Troligen har jag oroat mig själv för mycket för att jag skall tycka att det är för svettigt fuktigt i onödan. Det går hur bra som helst, och så känns det lite bättre då Björn svettas mera.

Imorgon åker vi tåg raka vägen över mot östkusten, vi har lyckats bra idag med att få vara med om ett riktigt åskväder. Blev blind för 1hundradelssekund då jag tog och kollade ut på vädret. Lyckat var det.

18.05.2017 kl. 21:04

Fågelskådning

Fåglarna är glada av snön som kommer och går, och jag tycker det är roligt att titta på dem. För att göra det ännu mer intressantare för mig så kollar jag upp och försöker komma ihåg. Vad skall man annors titta på på landet?
11.05.2017 kl. 19:45

Helags April

Hade hoppats jag skulle ha tagit mer bilder i stormarna vi hade, eller på några av Jerrys misslyckade kiss försök men tyvärr så är det lättast att ha fram kameran då det är bra väder. 

Dessa bilder är från några fina stunder i april.

09.05.2017 kl. 19:30

Snö pingvin

Är hemma i Kudiby och här snöar det lite gran med så kan lika bra lägga upp lite från vintern säsongen lika bra.

Alva min kollega på Helags är otroligt bra på att göra snö figurer.

 

09.05.2017 kl. 19:06

 

Ida var namnet
född 1990
och är just under 160 cm lång.

Är en fyrasäsongers brud som tycker om att vara ute, älskar att förvåna och bevisa att flickor kan och har en princip om att alla är söta.

Är anställd på STF som fjällvärd på Saltoluokta fjällstation med Björn och vår hund Jerry.

Ha de.

 


Fia
Björn
Cecilia
Miilo
Astrid
Outdoor Academy
InspireUs
Living archipelagon
Crossing Aotearoa

Senaste kommentarer

24.04, 15:41Slutet på säsongen av Miilo
11.10, 08:59Helg planer av miilo
28.09, 21:08Krisp av Mamma Marianne
03.03, 17:17Vår solen av miilo