Strand till träd

Blir lite slö lycklig varje gång jag ser denna bild. Sri lanka är ett väldigt hundrikt land, de flesta ägda hundar får klara sig själv medan andra får mera mat.

Vi har lämnat östkusten efter en veckas vistelse där med några dagar surf och mycket smakrik mat mm.

Nu är vi mitt i landet, i berglandet för att svalka ner oss lite i temperatur och njuta av te plantagen och naturen i Ella området.

25.05.2017 kl. 15:09

Sri Lanka

Troligen har jag oroat mig själv för mycket för att jag skall tycka att det är för svettigt fuktigt i onödan. Det går hur bra som helst, och så känns det lite bättre då Björn svettas mera.

Imorgon åker vi tåg raka vägen över mot östkusten, vi har lyckats bra idag med att få vara med om ett riktigt åskväder. Blev blind för 1hundradelssekund då jag tog och kollade ut på vädret. Lyckat var det.

18.05.2017 kl. 21:04

Fågelskådning

Fåglarna är glada av snön som kommer och går, och jag tycker det är roligt att titta på dem. För att göra det ännu mer intressantare för mig så kollar jag upp och försöker komma ihåg. Vad skall man annors titta på på landet?
11.05.2017 kl. 19:45

Helags April

Hade hoppats jag skulle ha tagit mer bilder i stormarna vi hade, eller på några av Jerrys misslyckade kiss försök men tyvärr så är det lättast att ha fram kameran då det är bra väder. 

Dessa bilder är från några fina stunder i april.

09.05.2017 kl. 19:30

Snö pingvin

Är hemma i Kudiby och här snöar det lite gran med så kan lika bra lägga upp lite från vintern säsongen lika bra.

Alva min kollega på Helags är otroligt bra på att göra snö figurer.

 

09.05.2017 kl. 19:06

Fjälluppdatering

Vad kan man säga, ibland har det varit så otroligt dåligt väder. I största del mycket vind och ibland även regn.

När vi får en/två dagar fint väder så är vi alla verkligen i behov av fint väder och är ute hela dagarna. 

Nu är vi inne på våra två sista veckor här uppe på Helags innan vi stänger för säsongen, men först blir det en veckas högsäsong då det blir påsk.

12.04.2017 kl. 11:25

Helgen med extra allt

Två helger sedan besökte Robin och Sabina oss på Helags. De jobbar förtillfället i Östersund som lärare och passade på att kommer över helgen då vi även hade en jazz kväll här uppe och hade ordnat med en bandvagn så de fick åka med i. Solen sken, vi bodde i Gamla Östan, en 101 årig byggnad som har tre vånings sängar och med en vedkamin. 
Och ja, jag fyllde 27 år. Björn ordnade en frukost omelett till mig och vi hade det så otroligt bra.

21.03.2017 kl. 15:55

Väder på fjället

Igår blåste det och verkligen ordentligt, vindmätaren snappade upp som mest 45 m/s i byarna. annors så låg det mer eller moindre runt 26 m/s mer eller mindre heladagen. 
Det är verkligen en helt annan miljö och man kämpar otroligt mycket när man går en liten sträcka mellan husen. Känns så komiskt när man kommer nära husen och det verkligen bildas en virvelvind och det tar som helt stopp åt alla håll. Vår platschef Emma, satt ner sig en stund mellan byggnaderna för att vänta ut den värsta vindpusten, för hon kom verkligen ingen stans. Ni kan tänka er hur ovillig Jerry var att stiga ut ur huset.

16.03.2017 kl. 11:25

Fjäll klädsel

När jag går mellan bygnaderna på mina lediga dagar tar jag alltid på mig, mössa, dunjackan och mina bivack dun skor. Känner mig dåde smidig och ledig, så här i fjällen. Iallafall är mina bivack skor de bästa att ta sig till ute dasset när det är nöd.

05.03.2017 kl. 14:05

Vår solen

De soliga dagar vi har haft de senaste dagarna ger en verkligen ro i själen. När man riktigt känner solens värme och snön som ligger så vit överallt så då ler verkligen verkligheten emot en. Några små turer har vi gjort och åkt ner som en riktigt nybörjare med Jerry har varit de senaste lediga dagarnas ämne. Igår var det så varm att tom Jerry tappa lite hår i solskenet.

03.03.2017 kl. 13:59

 

Ida var namnet
född 1990
och är just under 160 cm lång.

Är en fyrasäsongers brud som tycker om att vara ute, älskar att förvåna och bevisa att flickor kan och har en princip om att alla är söta.

Är anställd på STF som fjällvärd på Saltoluokta fjällstation med Björn och vår hund Jerry.

Ha de.

 


Fia
Björn
Cecilia
Miilo
Astrid
Outdoor Academy
InspireUs
Living archipelagon
Crossing Aotearoa

Senaste kommentarer

26.02, 08:45Mitt i smeten av Annika
24.04, 15:41Slutet på säsongen av Miilo
11.10, 08:59Helg planer av miilo
28.09, 21:08Krisp av Mamma Marianne