Mot sitt slut

De senaste fyra dagarna har jag jobbat ca 55h, så är rätt mör i kroppen idag då vi har varit totalt lediga.
Ingen ork, mycket ro och nu restaurang i byn så vi med kan bli lite uppassade.
På söndag är det sista arbetsdagen på Basecamp, sen börjar vi röra oss smygande framåt över till västra delen av sverige.
26.01.2017 kl. 18:55

Sri Lanka planen

I maj har vi bestämt att vi kommer göra en resa och målet kommer bli Sri Lanka. Ingenting är beställt men när det gäller mig och Björn när vi har hittat ett mål så kommer det att bli av. 
Vad jag vet om stället är att ön har typ allt jag älskar, hav, djungel, tempel, god mat och jäkligt mycket djurliv. Men vet du någonting mera om ön som borde besökas eller tips är det bara att höra av sig. 
Och inte nog med det, kom med med oss. Planen är att vi kommer vara där mer eller mindre hela månaden men du kan planera in och ut hur du tycker!
18.01.2017 kl. 17:58

Storebror provar på lillasysters liv

 

Efter en mycket hektisk jul och nyårsvecka fick vi våra välförtjänade lediga dagar i början på januari, i samma veva kom Axel med flickvännen Fanny på besök.

Dessa dagar de var här kunde man bra känna i kroppen att vi hade jobbar mycket men bra att de var på besök så gick det lättare att ta sig ut. Två dagar var vi i backen och fick igång sina snowboard muskler igen och en dag lånade vi ett par skogsskidor med stighudar som jag kommer att köpa.

Vår lilla tur gjorde vi i Riisitunturi som är känt för sina översnöade granar, dock har vädret varit rätt milt denna vinter men snö hade vi.

Här är från den turen.

Sista bilden är från Myllykoski, en gammal kvarn nära vårt jobb som vi besökte i samma veva för en liten visning hur det ser ut på Basecamp. 

Tack Axel och Fanny att ni kom, mycket fina lediga dagar.

13.01.2017 kl. 12:55

Hyvää Joulua

Fast det är britter som är kunder så känns det ändå för mig som om allt går på finska nuförtiden. 
Men nog om det en hurja goer jul till er alla! 

Njut, ät och var tillsammans. God Jul!

24.12.2016 kl. 13:08

Kaffe drickare

Ett bra uttryck som min arbetskamrat från sommar använda alltid då han var ledig var att han kommer pimpla kaffe hela dagen.

Hur bra som helst, pimpla kaffe.

19.12.2016 kl. 14:18

Ruka bostaden

Så här bor vi nu tills sista januari, välkomna om man har vägarna förbi och de som kör direkt hit, heh. Vi bor i ett typiskt ruka hem, i ett radhus kvarte. Folk är väldigt trevliga och pratsamma fast alla skämtar om att Kuusamo bor är tysta och kortfattade. Det bästa med det hela tror jag är usikten, rakt in i en tallskog. Otroligt vackert, som en dröm.

När man kommer in går man i en liten hall som tar en in till köket och vardags rummet.

Allting är väldigt Ikea och lite små stelt, våra saker är hunden, kistan och mattan i köket. Så där i det hela stora. Jag är väldigt tacksam till min och Björns mamma som skickade oss juldekorationer i fjol, som nu har fått äran att sätta lite färg på "väggarna". Och nu så här i efterhand så skulle inte min moster ha kunnat ge oss en bättre julklapp än ljuskalendern, Så mysigt med att alltid varje dag ha ett nytt ljus.

Går man tillbaka i hallen hittar man i första dörren, wc:n och bastun.

Och rummet efter vårt sovrum. 
Så här bor vi, väldigt vinterland och praktiskt. 

17.12.2016 kl. 13:31

Plus till minus

Bilderna är inte i korekt ordnings föjld men jag är lite fascinerande av att på så liten tid fått med så väderslag i en bra stegvis. Så vill jag se på saken iallafall

15.12.2016 kl. 17:58

Mys staden Kristinestad

Några random bilder från Kristinestad som jag tyckte förtjänade att komma upp på bloggen innan alla vinter bilder från Ruka börja dyka upp.

14.12.2016 kl. 17:49

Finska mognad

Tänk om man i högstadiet kunde ha samma stolta känsla över att prata högt på finska. Aldrig inte ens för några veckor sedan trodde jag att det skulle kännas så bekvämt att bara vara den där finlandssvenska bruden som försöker och pratar på.
Jag är rätt så stolt över mig själv så här en dag inne på min vinter säsong.
08.12.2016 kl. 20:39

Julnärheten

Nu sista dagarna innan en nytt jobb och en ny säsong sätter igång så känns det konstigt. Vi har varit lediga i 1,5 månad och under den tiden har jag varit i västnyland och nu i österbotten. Men det är precis så jag har velat ha det, för jag har varit så otroligt svag och trött. Har många kvällar gråtit av ingen orsak, har varit omotivera att träffa folk i början och har inte tyckt att jag hinner med saker fast jag inte hade någonting inplanerat. Nu känner jag mig glad, och ivrig att flytta och börja jobba igen. Det har varit så otroligt viktigt för mig att vi verkligen har en ordentligt mellan säsong och denna semester att vi inte åkte iväg på någon resa, för det skulle jag inte ha orkat med.

Julen är nära och för mig känns det som om jag har fått julklappar redan från alla, för jag har fått vara den jag är och folk har tagit hand om oss med rum, kärlek och mat för oss alla tre. 

Så Tack! 
Jerry fick koma med på en bild från en liten båttur när vi var ut och ro med Björn.

03.12.2016 kl. 20:39

 

Ida var namnet
född 1990
och är just under 160 cm lång.

Är en fyrasäsongers brud som tycker om att vara ute, älskar att förvåna och bevisa att flickor kan och har en princip om att alla är söta.

Är anställd på STF som fjällvärd på Saltoluokta fjällstation med Björn och vår hund Jerry.

Ha de.

 


Fia
Björn
Cecilia
Miilo
Astrid
Outdoor Academy
InspireUs
Living archipelagon
Crossing Aotearoa

Senaste kommentarer

24.04, 15:41Slutet på säsongen av Miilo
11.10, 08:59Helg planer av miilo
28.09, 21:08Krisp av Mamma Marianne
03.03, 17:17Vår solen av miilo