Pampasord

Ett nytt ord jag har lärt mig, "Nötse". Det är en ladugård.
28.11.2016 kl. 12:18

Pleppo två - vi mårar åpå!

Alltså österbotten, i mitt hjärta. Jag är så nyförälskad än en gång av er. Det är någonting med dessa människor som jag bara måst nu dela in i ett folk slag. Men tror att största orsaken är dialektena, visst har vi i nyland med men här är det så mer tydligt och dubbelt mer skönare.

Nåja nog med det, vi var och se på Ted och Kajs teater pjäs, och jag blev så varm i hela hjärtat hur roligt det var. Ville bara gråta av skratta helatiden och idag ännu känner jag av skratt bubblorna. Sen var vi tillbaka till det här, det var ju å mysigt med både dialekt i publiken och av Ted & Kaj. Mycket bra, så har man möjlighet så se den.

25.11.2016 kl. 20:53

Vintriga Kudiby

Vi minns tillbaka till dagarna hos mina föräldrar då allting var så vitt och fint. Nu har allting regnat bort och vi har kört upp till Kristinestad.

25.11.2016 kl. 19:43

Vardags problem

Det är ingen skillnad hur mycket eller hur lite men när det händer är det alltid lika jobbigt. Jag pratar om det här med att spilla rödvin någonstans. 
Det är så otroligt frustrerande fast man försöker med olika husmorsknep så far det aldrig helt bort. 
Det är ju sen igen bara ett material som får en lite fläck, men innom mig blir det alltid en större.
23.11.2016 kl. 19:39

Vinter ljuset

Såg ingen super måne igår kväll kl 00.00, men hur det var ljust ute. Mitten på novemberg och man kan gå utan pannlampa, se långt och allt. Det är helt otroligt hur det reflekterar ljus med full måne och snö. Jag reagerade på samma vis som man gör varje midsommar då solen är uppe länge och det är så ljust. 

Vackert var det, till och med utan super månen.

15.11.2016 kl. 13:42

Bästaste far

Min pappa, den rare och fine. En man som har sett och vet mycket, jag är glad då jag kan ge han nya upplevelser. Jag är glad då han har besökt mina arbetsplatser och jag är glad att han är min far. Glad farsdag pappa.

Besöket i Kiruna 2014

13.11.2016 kl. 13:07

Älgjakten innan snön

En helg var jag utan hund och Björn, så jag passade på att gå på älgjakt.  

12.11.2016 kl. 20:41

9.11

Tror ingen har missat vem som nu blev USAs nye president. Det ända roliga var att precis efter Trumps tal så ringde det i Björns telefon och det var hans bank som ville ha ett möte med han så fort han är i Kstadin igen. 

Jaha, tänker man. 

09.11.2016 kl. 20:07

Som solen

Ja, vad ser mina/våra planer ut. Vi kommer flytta oss som solen, eller ja i december då vi börjar är det redan kaamos.

Vi skall med Björn dra oss till östra delen av finland, upp till hans gamla arbetsplats Basecamp oulanka i Oulanka nationalpark för två månader. Björn kommer vara huvudguide för 4 vecko grupper och jag kommer springa som en hjälpande guide med arbets uppgifter som är väldigt oklart ännu.

Sedan i februari när solen börjar så småningom komma tillbaka så har vi flyttat till Sverige. Helt ut till väster, i jämtlands fjället. Vi har blivit anställda för Svenska turistföreningen och skall jobba som fjällvärdar på Helags fjällstation till sista april.

Om man inte kommer ihåg så kan ni tänka på oss att vi flyttar oss som solen, typ.

Bilden är härifrån.

02.11.2016 kl. 19:30

Tandservice

Och hur alla har pratat och det har talas om att man får inte tandläkar tid. Att man måst vara ett halv år i förväg, åtminstone. Men idag när jag ringde och ville boka, lite så här halv akut så fick jag tid nästan direkt samma dag.
Inne hos tandläkaren sa de att de behövs opereras och de kan göra det nu om det passar, så under 15 minuter hade de bedövat, tagit bild och dragit ut en visdomstand. 
Mycket smidigt gick allting och uppskattade servicen jag fick. Hoppas de förstod min tacksamhet då jag uttryckte mig efteråt "Sidu bara, det gick smidigt. Tack skall ni ha"
31.10.2016 kl. 15:14

 

Ida var namnet
född 1990
och är just under 160 cm lång.

Är en fyrasäsongers brud som tycker om att vara ute, älskar att förvåna och bevisa att flickor kan och har en princip om att alla är söta.

Är anställd på STF som fjällvärd på Saltoluokta fjällstation med Björn och vår hund Jerry.

Ha de.

 


Fia
Björn
Cecilia
Miilo
Astrid
Outdoor Academy
InspireUs
Living archipelagon
Crossing Aotearoa

Senaste kommentarer

24.04, 15:41Slutet på säsongen av Miilo
11.10, 08:59Helg planer av miilo
28.09, 21:08Krisp av Mamma Marianne
03.03, 17:17Vår solen av miilo