Ruka bostaden

Så här bor vi nu tills sista januari, välkomna om man har vägarna förbi och de som kör direkt hit, heh. Vi bor i ett typiskt ruka hem, i ett radhus kvarte. Folk är väldigt trevliga och pratsamma fast alla skämtar om att Kuusamo bor är tysta och kortfattade. Det bästa med det hela tror jag är usikten, rakt in i en tallskog. Otroligt vackert, som en dröm.

När man kommer in går man i en liten hall som tar en in till köket och vardags rummet.

Allting är väldigt Ikea och lite små stelt, våra saker är hunden, kistan och mattan i köket. Så där i det hela stora. Jag är väldigt tacksam till min och Björns mamma som skickade oss juldekorationer i fjol, som nu har fått äran att sätta lite färg på "väggarna". Och nu så här i efterhand så skulle inte min moster ha kunnat ge oss en bättre julklapp än ljuskalendern, Så mysigt med att alltid varje dag ha ett nytt ljus.

Går man tillbaka i hallen hittar man i första dörren, wc:n och bastun.

Och rummet efter vårt sovrum. 
Så här bor vi, väldigt vinterland och praktiskt. 

17.12.2016 kl. 13:31

Plus till minus

Bilderna är inte i korekt ordnings föjld men jag är lite fascinerande av att på så liten tid fått med så väderslag i en bra stegvis. Så vill jag se på saken iallafall

15.12.2016 kl. 17:58

Mys staden Kristinestad

Några random bilder från Kristinestad som jag tyckte förtjänade att komma upp på bloggen innan alla vinter bilder från Ruka börja dyka upp.

14.12.2016 kl. 17:49

Finska mognad

Tänk om man i högstadiet kunde ha samma stolta känsla över att prata högt på finska. Aldrig inte ens för några veckor sedan trodde jag att det skulle kännas så bekvämt att bara vara den där finlandssvenska bruden som försöker och pratar på.
Jag är rätt så stolt över mig själv så här en dag inne på min vinter säsong.
08.12.2016 kl. 20:39

Julnärheten

Nu sista dagarna innan en nytt jobb och en ny säsong sätter igång så känns det konstigt. Vi har varit lediga i 1,5 månad och under den tiden har jag varit i västnyland och nu i österbotten. Men det är precis så jag har velat ha det, för jag har varit så otroligt svag och trött. Har många kvällar gråtit av ingen orsak, har varit omotivera att träffa folk i början och har inte tyckt att jag hinner med saker fast jag inte hade någonting inplanerat. Nu känner jag mig glad, och ivrig att flytta och börja jobba igen. Det har varit så otroligt viktigt för mig att vi verkligen har en ordentligt mellan säsong och denna semester att vi inte åkte iväg på någon resa, för det skulle jag inte ha orkat med.

Julen är nära och för mig känns det som om jag har fått julklappar redan från alla, för jag har fått vara den jag är och folk har tagit hand om oss med rum, kärlek och mat för oss alla tre. 

Så Tack! 
Jerry fick koma med på en bild från en liten båttur när vi var ut och ro med Björn.

03.12.2016 kl. 20:39

Pampasord

Ett nytt ord jag har lärt mig, "Nötse". Det är en ladugård.
28.11.2016 kl. 12:18

Pleppo två - vi mårar åpå!

Alltså österbotten, i mitt hjärta. Jag är så nyförälskad än en gång av er. Det är någonting med dessa människor som jag bara måst nu dela in i ett folk slag. Men tror att största orsaken är dialektena, visst har vi i nyland med men här är det så mer tydligt och dubbelt mer skönare.

Nåja nog med det, vi var och se på Ted och Kajs teater pjäs, och jag blev så varm i hela hjärtat hur roligt det var. Ville bara gråta av skratta helatiden och idag ännu känner jag av skratt bubblorna. Sen var vi tillbaka till det här, det var ju å mysigt med både dialekt i publiken och av Ted & Kaj. Mycket bra, så har man möjlighet så se den.

25.11.2016 kl. 20:53

Vintriga Kudiby

Vi minns tillbaka till dagarna hos mina föräldrar då allting var så vitt och fint. Nu har allting regnat bort och vi har kört upp till Kristinestad.

25.11.2016 kl. 19:43

Vardags problem

Det är ingen skillnad hur mycket eller hur lite men när det händer är det alltid lika jobbigt. Jag pratar om det här med att spilla rödvin någonstans. 
Det är så otroligt frustrerande fast man försöker med olika husmorsknep så far det aldrig helt bort. 
Det är ju sen igen bara ett material som får en lite fläck, men innom mig blir det alltid en större.
23.11.2016 kl. 19:39

Vinter ljuset

Såg ingen super måne igår kväll kl 00.00, men hur det var ljust ute. Mitten på novemberg och man kan gå utan pannlampa, se långt och allt. Det är helt otroligt hur det reflekterar ljus med full måne och snö. Jag reagerade på samma vis som man gör varje midsommar då solen är uppe länge och det är så ljust. 

Vackert var det, till och med utan super månen.

15.11.2016 kl. 13:42

 

Ida var namnet
född 1990
och är just under 160 cm lång.

Är en fyrasäsongers brud som tycker om att vara ute, älskar att förvåna och bevisa att flickor kan och har en princip om att alla är söta.

Är anställd på STF som fjällvärd på Saltoluokta fjällstation med Björn och vår hund Jerry.

Ha de.

 


Fia
Björn
Cecilia
Miilo
Astrid
Outdoor Academy
InspireUs
Living archipelagon
Crossing Aotearoa

Senaste kommentarer

26.02, 08:45Mitt i smeten av Annika
24.04, 15:41Slutet på säsongen av Miilo
11.10, 08:59Helg planer av miilo
28.09, 21:08Krisp av Mamma Marianne